جاده تخریب و بداخلاقی به بهارستان نمی رسد
تنور انتخابات در سطح کشور داغ شده است و چهره روزنامه ها بیش از پیش رنگ و بوی انتخابات به خود گرفته است. روزنامه "قدس" گفت و گویی با صاحبنظران انجام داده و در تیتر یک خود نوشته است: "جاده تخریب و بداخلاقی به بهارستان نمی رسد"
در این روزنامه می خوانیم: "آیتالله سیدمحمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این نکته که کاندیداهایی که برای عرصه رقابت انتخاباتی حاضر میشوند، از نظر شورای نگهبان کف صلاحیتها را دارند، ابراز میدارد: وقتی این حداقلها را نامزدهای انتخابات دارند و از سویی شاهد وسواس و دقت بسیار زیاد و ارزنده شورای محترم نگهبان هستیم بنابراین دیگر تخریب کاندیداها چه به تصریح و چه به صورت تعریض و کنایه، هیچ وجه شرعی و اخلاقی ندارد و خودش مصداق بداخلاقی است."
روزنامه "قدس" به نقل از "آیت الله واعظ طبسی" در همایش تقدیر از برگزیدگان حوزه های علمیه خراسان نوشته است: "انتخابات باید مایه کوری چشم دشمنان شود"
روزنامه "جام جم" هم تیتر یکی به این شرح دارد: "تبلیغات در سایه اخلاق"
***
ضد انگلیسی ها
روزنامه های "وطن امروز"، "جوان" و "نوآوران" از جمله روزنامه هایی هستند که تیتر یک های خود را معطوف به انتخابات خبرگان کرده اند.
روزنامه "وطن امروز" با بیان اینکه "وقتی روباه پیر صف بندی خود در خبرگان را لو می دهد" در تیتر یک خود نوشته است: "ضد انگلیسی ها"
این روزنامه همچنین به طرح این سئوال پرداخته است: "چرا انگلیسی ها مخالف آیات احمد جنتی، محمد یزدی و محمد تقی مصباح یزدی هستند؟"
این روزنامه می نویسد: "بهرغم تایید صلاحیت حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی توسط شورای نگهبان برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس خبرگان، اما جریان سیاسی وابسته به او طی چند هفته اخیر و در راستای ایجاد یک فضای تبلیغاتی برای حامیان فتنه 88، تاکتیک مهندسی آرا برای جلوگیری از راه یافتن 3 نفر از علمای بزرگ کشور به مجلس خبرگان را مطرح کردند. براساس این مهندسی، چینش لیست ائتلافی هاشمی رفسنجانی و فتنهگران برای مجلس خبرگان به گونهای بوده است که با کشاندن بخشی از حامیان فتنه به پای صندوقهای رای، تلاش شود از راهیابی 3 نفر از علمای سرشناس کشور یعنی حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباحیزدی به مجلس خبرگان رهبری جلوگیری شود. این بازی البته با توجه به فقدان انگیزه لازم در میان فتنهگران برای حمایت مجدد از ائتلاف هاشمی و اصلاحطلبان کلید خورد اما هدف اصلی آن از نگاه افراد مطلع پنهان نماند."
روزنامه "جوان" نیز با بیان اینکه "بی بی سی برای حذف فقهای انقلابی حضرات آیات جنتی، یزدی و مصباح فرمول ارائه کرد" در تیتر یک خود نوشت: "تکلیف انتخاباتی انگلیس برای مردم ایران!"
این روزنامه می نویسد: "«راديوي انگليسي دارد به مردم تهران دستورالعمل ميدهد به فلاني رأي بدهيد، به فلاني رأي ندهيد! معناي اين چيست؟ انگليسيها دلشان تنگ شده براي دخالت كردن در ايران."
در نقطه مقابل روزنامه "نوآوران" از "انتخابات متفاوت پنجم در نهاد عالی" نوشته است. در تیتر یک این روزنامه می خوانیم: "حالت رفراندوم گونه در انتخابات خبرگان"
این روزنامه می نویسد: "در انتخابات خبرگان اين دوره چه عده اي پذيراي اين حقيقت باشند چه آن را بر نتابند، وجه سياسي و رقابتي معطوف به آن جدي تر و پر رنگ تر از هر زماني است، علت العلل اين موضوع هم؛ دو گانه و دو قطبي است که صورت بندي اصلي سپهر سياسي را فارغ از خط بندي ها و جناح بندي هاي گذشته، آرايش و چينشي تازه بخشيده است و در ليست بندي هاي انتخابات مجلس نيز نمود عيني و مشخصي دارد اما نکته آنجاست که چهره هاي کليدي و کانوني اين دو قطبي در انتخابات مجلس خبرگان حضور دارند و به نوعي راي آوري هر يک از آنها و تعداد و ميزان آراء شان به مثابه يک رفراندوم نشان خواهد داد که وزنه کدامين جريان در افکار عمومي سنگيني کرده و مردم به عنوان صاحبان و پرچم داران نظام و انقلاب به کدامين سمت و سو گرايش دارند."
***
لیست جریان اشرافی سفره مردم را کوچک تر می کند
روزنامه "کیهان" در تیتر یک خود نوشت: "لیست جریان اشرافی سفره مردم را کوچک تر می کند"؛ در این روزنامه می خوانیم: "سی ماه از عمر دولت گذشته و کمترین تغییری در وضع معیشت مردم حاصل نشده و در عوض آمار تکاندهنده و رسمی از نهادینه شدن مشکلات و تنگناها در تمامی شئون اقتصادی خبر میدهد. امروز مردمی را میبینیم که در سی ماه گذشته کمترین گشایش و آرامشی را حس نکردند و آمار و ارقام رسمی از سختتر شدن اوضاعشان در سال آینده خبر میدهد!"
روزنامه "قانون" گزارشی دارد از تبلیغات روز اول اصلاح طلبان و اصولگرایان؛ این روزنامه در تیتر خود نوشته است: "شروع بارش برای سیل اسفند"؛ در این روزنامه می خوانیم: "«جبهه پایداری می تواند شب آخر لیستی بدهد»، پيش بيني دقيق يكي از چهرههاي اصولگرا كه كابوس محافظهكاران را به حقيقت تبديل كرد. در روزهاي گذشته، تيم رسانهاي احمدينژاد ليست انتخاباتي اي را ارائه كرد كه ليدري آن برعهده مرتضيآقا تهراني، دبيركل جبهه پايداري بود. ليستي كه متشكل بود از اعضاي جبههپايداري و وزراي احمدينژاد! اين در حالي بود كه ماهها جريان اصولگرا به رياست حدادعادل به دنبال وحدت دويدند و ميگفتند هيچ اختلافي در ميان نيست."
***
اعتراض وزارت بهداشت به سریال شهرزاد
روزنامه "سپید" که تنها روزنامه پزشکی خاورمیانه محسوب می شود؛ عکس و تیتر یک خود را به انتقاد شدید مدیریت بیماری های غیرواگیر از سیگار کشیدن مکرر بازیگران اختصاص داده است. در تیتر یک این روزنامه می خوانیم: "اعتراض وزارت بهداشت به سریال شهرزاد"
در این روزنامه می خوانیم: "الان حتی شخصیتهای منفی فیلمهای کشورهای غربی هم سیگار نمیکشند. زمانی هم که فیلمهای گذشته را پخش میکنند، هالهای روی سیگار قرار میدهند تا مشخص نباشد. اما در کشور ما در سینما یا فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی به نمایش در میآید، رفتاری غیر از این دیده میشود. به عنوان مثال در سریال شهرزاد که اتفاقاً با استقبال مخاطبان مواجه شده، میبینیم که آقای شهاب حسینی دائما در حال استعمال سیگار است. فیلم «نهنگ عنبر» مثال دیگری از یک فیلم محبوب بین مردم بود که قهرمان فیلم دائما از سیگار استفاده میکرد. این مسائل قابل نقد است چراکه این رفتار در کشوری رویت میشود که در آن قبح استفاده از سیگار به وفور دیده میشود."
نظر شما